marți, 1 mai 2012

Lana del Rey

O stiti pe Lizzie Grant? Probabil ca nu. Dar pe Lana del Rey, presupun ca da. Ei bine,  Lizzie Grant e prescurtarea numelui ei real, si anume Elizabeth Woolridge Grant. Lana del Rey e o ''prospatura'' in lumea muzicii, o noua vedeta pop deja devenita celebra. Da, toata lumea ii share-uieste piesele pe facebook, vorbeste despre ele sau, cel putin, le asculta. Cel putin eu asa cred, ca daca nu tot omu', macar tineretul a auzit de ea. 
Lana are piese bune. Si videoclipuri, de altfel. Are un stil aparte. Vocea ei suna impecabil in clipuri-live insa, nu e chiar asa. Totusi, o consider pe Lana destul de talentata. Si pe langa astea arata si bine (buzele nu ma prea incanta, dar asta e).
Dar oare cat de multi stiu marele ei secret, ca sa zic asa? Ma refer la cum a manipulat blogurile de muzica indie pt a fi promovata (muzica indie=muzica necomerciala). Mda. Am dat recent un search pe google si am aflat lucruri noi, interesante..si cam asa sta treaba: 
Lana del Rey a semnat un contract cu Interscope records, o firma care urma sa o ridice la nivelul la care e acum. Insa pe moment, nimeni nu a stiu. Acest lucru facea parte dintr-o strategie bine gandita si foarte vicleana de altfel, de promovare. Pana atunci, ea a luat cu asalt blogurile de muzica indie. Si acestea au promovat-o , avand o parere foarte buna despre ea, considerand-o ''GENIALA'' , si au inceput s-o sustina. In timpul asta a lansat piesa ''Blue jeans'', o piesa buna  dar nu prea indie din cate-am citit si blogurile au ridicat-o in continuare, pana a ajuns sa fie cunoscuta de toata lumea. Nimeni din lumea indie nu s-a intrebat cum de Lana are videoclipuri atat de scumpe si de ce imaginea ei e atat de impecabila. Ei bine, n-au realizat ce planuri avea cantareata de fapt nici cand a dat drumul unur demo-uri mai vechi si a aparut ca artista completa dornica de a impresiona publicul, in niste sedinte foto. (Acestea nu sunt obisnuite pt o cantareat indie). Lovitura au primit-o insa cand au aflat de contractul semnat cu Interscope records, casa de discuri. Deci, pur si simplu cand a inceput sa fie cunoscuta de publicul larg si sa aiba din ce in ce mai multi fani s-a pregatit sa scoata albumul ''Born to die'', a aranjat showuri in toata lumea si astfel gata cu cantareata indie! 
Cam asa sta treaba cu Lana del Rey. Dar pana atunci, mie tipa asta mi se pare interesanta. Si ma gandesc ca ce rost are sa nu-i ascult piesele, chiar daca are in spate povestea asta si chiar daca poate live nu exceleaza, daca ele suna asa de bine si transmit un feeling? Aici aveti 2-3 piese de-ale ei, probabil cele mai cunoscute (2 dintre ele cel putin..) 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu